HERBESTEMMING GYMZAAL Waalwijk

 

Aan de Floris V-laan in Waalwijk staat momenteel een markant gebouw leeg. Het betreft een opgetilde gymzaal en is ontworpen in de jaren 70. Onder de gymzaal was plek voor het stallen van (brom)fietsen. Met respect voor de bestaande architectonische en constructieve structuur, hebben we een plan ontworpen waarbij dit gebouw wordt herbestemd tot een 3-tal woningen. Op de begane grond komen 2 nultreden woningen. In de gymzaal komt een loftwoning.

De opdrachtgevers hebben de ambitie om het pand zo zelfvoorzienend en energie-neutraal mogelijk te maken. Dit door middel van o.a. zonnepanelen, hemelwateropvang en een warmtepomp. Om het gebouw te verwarmen maken we geen gebruik meer van aardgas.

 

 

 

 

 

 

 

Naam:

GYMZAAL LOFT

Locatie:

Waalwijk

Programma:

Loftwoning + 2 nultreden woningen

Ontwerp:

2018

Realisatie:

Opdrachtgever:

Particulier