KANTOOR – BLACK BARN Goirle

studio] [space werd door Studio REDD, tuin- en landschapsarchitecten in Goirle, gevraagd een nieuwe werkplaats te ontwerpen. In 2021 werd deze ‘Black Barn’ in gebruik genomen door zowel Studio REDD als ons eigen architectenbureau. We werken hier samen aan verschillende opdrachten op het snijvlak van architectuur en landschap. De keuze voor een gebouw in de vormtaal van een schuur, voelt als vanzelfsprekend en past naadloos in het oude lint van de Abcovenseweg. De werkplekken van de nieuwe studio hebben schitterend uitzicht over het achterliggende beekdallandschap.

De Black Barn kenmerkt zich als een abstract schuurvolume, uitgevoerd in zwarte planken en een zinken felsdak. Met de archetype schuurvorm wordt aansluiting gevonden bij het historisch ensemble van stal, schuur en boerderij aan de Abcovenseweg. Het gebouw heeft een gesloten uitstraling naar de voorzijde, de entree is terugliggend ontworpen. Tussen de planken is een glimp van het kantoorleven op te vangen. Naar het beekdal toe opent het kantoor zich met een gevelbrede pui. 

De verschillende kantoorruimtes worden gescheiden door een kastenwand waarin de installaties en de constructie zijn weggewerkt. Dit heeft geresulteerd in een sober en functioneel interieur, complementair aan het prachtige panorama op het omringende landschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:

INTERIEUR BLACK BARN

Locatie:

Abcovenseweg – Goirle

Programma:

400m² nieuwbouw Kantoorruimte

Ontwerp:

2019

Uitvoering:

2020 – 2021

Opdrachtgever:

Landschap:

Fotografie: