KANTOOR – BLACK BARN Goirle

 

In 2020 start Studio REDD met de bouw van een nieuw kantoor in Goirle: BLACK BARN. Een nieuw kantoor met schitterend uitzicht over het achterliggende beekdallandschap. De keuze voor een gebouw in de vormtaal van een schuur, voelt als vanzelfsprekend, en past naadloos in het oude lint van de Abcovenseweg.

Het door studio] [space ontworpen kantoor kenmerkt zich als een abstract schuurvolume, uitgevoerd in zwarte planken en een zinken felsdak. Met de archetype schuurvorm wordt aansluiting gevonden bij het historisch ensemble van stal, schuur en boerderij aan de Abcovenseweg. Het gebouw heeft een gesloten uitstraling naar de voorzijde, de entree is terugliggend ontworpen. Tussen de planken zal een glimp van het kantoorleven op te vangen zijn. Naar het beekdal toe opent het kantoor zich met een gevelbrede pui. 

De verschillende kantoorruimtes worden gescheiden door een kastenwand waarin de installaties en de constructie zijn weggewerkt. Zo ontstaat een sober en functioneel interieur complementair aan het prachtige panorama op het omringende landschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:

BLACK BARN

Locatie:

Abcovenseweg – Goirle

Programma:

400m² nieuwbouw Kantoorruimte

Ontwerp:

2019

Uitvoering:

2020

Opdrachtgever:

Landschap: